Vi som brukar säga att Alf alltid är så frisk.
Där fick vi. Vabbade hela förrförra veckan. Sedan tillbaka till jobbet några dagar och nu vabb igen.
Visserligen rätt mysigt då jag är en riktig hemmakatt. Men det känns som jag skolkar från jobbet och sen är det ju förstås tråkigt för Alfs skull som är sjuk och annars älskar att vara på förskolan.

Får passa på att njuta av sovmorgnar, gå på promenader med Alf och Krut samt fixa och dona lite hemma.
Har inte alls lust att bli smittad då jag ska till Östersund med en kompis hela nästa helg (mer om det senare), så jag har druckit hemgjord ingefärsshot (tycker verkligen att det hjälper) och provat något som en granne tipsade om; macka med honung och färsk vitlök. Låter ju inte jättegott nej, men det var faktiskt helt ok! Det känns som att honungen tar bort lite av den starka vitlökssmaken så det går bra att äta den rå. Jag tänker att den säkert dödar massa bakterier som kanske ligger där och väntar på att få bryta ut.

Ingefärsshot
Macka med honung och färsk vitlök. Ser livsfarlig ut men faktiskt rätt god (om man gillar vitlök vill säga)


Idag fick jag även ett ryck och tog fram mina gamla kombuchasvampar som legat i kylen i flera månader för att göra några nya satser. Hoppas dom lever fortfarande.

För er som inte vet så är kombucha kortfattat en fermenterad dryck baserad på svart te, socker och vatten. Den innehåller probiotika som kan främja de goda bakterierna i tarmarna vilket är bra för immunförsvaret.

Rätt lugn dag annars.
Efter frukost tog jag en promenad med Karin, barnen och hundarna. Så bra när hundarna får leka av sig och sedan är trötta och nöjda resten av dagen.
Det kändes lite svalare idag och när vi kommit hem från promenaden började den snöa lite! Dock snöblandat regn så inget som ligger kvar. Men snart är nog vintern här! Nu börjar jag ledsna på grått höstrusk och längta efter en riktig vinter med massa skidåkning i en värld där allt är vitt.

Förra vintern i skidspåren

Nu sover Alf eftermiddag i vagnen och jag passar på att vila i soffan med lite choklad, en brasa och en bra bok. Stannar nog kvar inne resten av dagen.

Posted in Uncategorized